İçeriğe geç
Ana sayfa

Veri Silme Talimatları

Son güncelleme: 23 Ekim 2026

İşletme kullanıcıları

  • Bağlı bir Meta hesabının (WhatsApp, Instagram, Facebook sayfası) bağlantısını kaldırmak için panelde Ayarlar → Kanallar bölümünden ilgili kanalın bağlantısını kesin. Erişim anahtarları derhal silinir.
  • Bağlantısı kesilmiş bir kanalın mesajlarını, medyasını ve yalnızca o kanala bağlı kişi kayıtlarını kalıcı olarak silmek için işletme sahibi aynı bölümden Verileri kalıcı olarak sil işlemini kullanır.
  • Hesabınızı panelde Ayarlar → Profil → Hesabı sil bölümünden (mobil uygulamada Ayarlar → Hesap → Hesabımı sil) şifrenizle onaylayarak silebilirsiniz. Hesabınız ve oturumlarınız hemen silinir; ekibinde yalnızca sizin olduğunuz işletmeler askıya alınır ve 30 gün sonra bütün verileriyle kalıcı olarak silinir. Başka üyeleri olan bir işletmenin tek sahibiyseniz önce sahipliği devretmeniz gerekir.
  • Dilerseniz hesabınıza kayıtlı e-posta adresinden destek@iletisim.app adresine "Hesap silme talebi" konulu bir e-posta da gönderebilirsiniz; işletme silinmesini 30 günlük süre içinde durdurmak için de aynı adrese yazın.
  • Uygulamayı Facebook tarafından da kaldırabilirsiniz: Facebook → Ayarlar ve gizlilik → Ayarlar → İşletme entegrasyonları → İletişim App → Kaldır.

İşletmelere mesaj gönderen kişiler

İletişim kullanan bir işletmeye WhatsApp, Instagram veya Messenger üzerinden mesaj gönderdiyseniz, verilerinizin silinmesini öncelikle ilgili işletmeden talep edebilirsiniz. Dilerseniz destek@iletisim.app adresine; mesaj gönderdiğiniz işletmenin adını, kullandığınız kanalı ve kullanıcı adınızı veya telefon numaranızı belirterek de başvurabilirsiniz.

Süre ve onay

Talepler en geç 30 gün içinde sonuçlandırılır ve size bir onay kodu ile bilgi verilir. Yasal saklama yükümlülüğü bulunan kayıtlar (ör. fatura) bu süre sonunda erişime kapatılır ve yükümlülük sona erdiğinde silinir.